5 tips på hur du får ditt byggbolag att växa

5 tips på hur du får ditt byggbolag att växa

Author:
Karin Höckert

Driver du ett bygg- eller installationsbolag och vill sätta skruv på businessen? Oavsett om du är ny eller gammal i branschen är det viktigt med långsiktig och noggrann planering för att ditt företag ska växa. Därför behöver du försäkra dig om att du har rätt resurser för att ta ditt bolag till nästa nivå. I den här artikeln ger vi dig 5 tips på vad du ska prioritera och var du ska lägga krutet.

1. Teamwork makes the dreamwork

I byggbranschen är teamet ditt företag. Så enkelt är det. Därför är det viktigt att ditt team består av självständiga och kunniga yrkespersoner med driv och målmedvetenhet. För att ge varje medarbetare rätt förutsättningar att göra ett riktigt bra jobb behövs både tillit och uppmuntran, och därför är det också A och O att ni har rätt verktyg för att hela teamet ska lyckas.

2. Investera i ditt företag

Om du vill få din verksamhet att blomstra behöver du investera både tid och pengar. Det innebär som tidigare nämnt att se till att ni har verktygen som krävs för att lyckas - både i form av traditionella verktyg och digitala hjälpmedel. Våga testa nya saker, gör research och var inte rädd för att gå utanför din comfort zone - det är nämligen där det glimmar till! Investera i ny utrustning och teknologi när det behövs, utbilda dina anställda och arbeta aktivt med att marknadsföra ditt företag genom att exempelvis investera i en riktigt bra hemsida.

3. Satsa på era styrkor

Vad är just du och ditt team bäst på? Ta vara på teamets befintliga kunskap och specialisera er inom det. Genom att satsa på just er kompetens och vidareutbilda er inom era kompetensområde sticker ni ut från konkurrenterna.


Vill du veta mer om hur du kan få ditt bygg- och installationsbolag att växa? Fieldly hjälper dig att effektivisera projekthanteringen och få snurr på affärerna. Boka en gratis demo, och testa idag!

4. Nätverka

Idag finns det många sätt att nätverka på. Du kan exempelvis engagera dig i olika branschnätverk, gå på mässor och hitta samarbeten med aktörer som är experter inom angränsande områden. Det gynnar ditt företag på flera sätt, och sätter garanterat skruv på businessen. Att vara aktiv och engagerad på sociala medier är också en bra idé. Dels sprider ni ordet och skapar medvetenhet om ert företag, och dessutom genererar det garanterat fler spännande projekt för er att sätta tänderna i.

5. Ge bra kundservice

Och sist men inte minst; Riktigt nöjda kunder ska alltid vara prio ett. Självklart innebär det inte att ni ska gå med på vad som helst, men med bra och tydlig kommunikation minskar risken missförstånd, dubbelarbete och onödiga konflikter. God kommunikation innebär också att kunden känner sig delaktig i projektet och besluten som tas. Bra kommunikation och riktigt bra kundservice ger dessutom positiva ringar på vattnet, och innebär återkommande kunder som lämnar goda referenser. Följ upp era utförda projekt för att bibehålla de goda kundrelationerna på sikt, och be era kunder i att sprida ordet om er.

Gillade du den här artikeln? Dela den med dina kollegor! Kontakta oss idag för en gratis demo av Fieldlys projektsystem, speciellt utvecklat för bygg- och installationsbranschen.


Missa inget från Fieldly!
Skriv in din email nedan för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Tack!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Frågor och Svar

Vad krävs för att starta ett byggföretag?

För att starta ett byggföretag krävs en affärsplan, finansiering, tillstånd och licenser, försäkringar, personal med rätt kompetens,, utrustning och verktyg, samt kunskap om byggbranschen och dess regler och bestämmelser. En stark marknadsföringsstrategi och att bygga upp ett nätverk av kunder och samarbetspartners är också viktigt för att komma igång.

Hur många byggföretag finns det i Sverige?

Enligt SCB:s allmänna företagsregister finns det ca 1.6 miljoner företag (både enskilda firmor och aktiebolag) i Sverige idag. Av dem är ca 120.000 byggföretag av olika typ, form och storlek. Viktigt att nämna är att antalet byggföretag varierar över tid, och kan påverkas av olika faktorer som konjunktur och regelverk.

Läs mer