Bättre ekonomisk koll för H3 Eldesign med Fieldly - “Fieldly har hjälpt oss att få stenkoll på våra projekt”

Author:
Karin Höckert

Joacim Holtenkrans, VD på H3 Eldesign, har tidigare erfarenhet av flertalet olika projektverktyg, men inget har riktigt matchat varken krav eller behov. Så när han slutligen hittade Fieldly blev det andra bullar…

Med bas i Tyresö och Storstockholm som huvudmarknad utför H3 Eldesign rubb och stubb inom elinstallation - allt från elservice till större och mer omfattande installationsprojekt. Under 2021 bidrog allt fler projekt och höga ambitioner inför framtiden till att det var dags att hitta ett projektverktyg som verkligen höll vad det lovade, och när Joacim hittade Fieldly föll bitarna äntligen på plats:

“När vi började titta på Fieldly insåg vi att det inte bara var precis vad vi sökte, utan väldigt mycket mer. Fieldly kunde direkt integreras i vår dagliga verksamhet, och gjorde det dessutom möjligt att effektivisera våra processer framåt.”

Idag använder H3 Eldesign Fieldly i samtliga projekt och servicejobb, vilket har underlättat det dagliga arbetet både för projektledare och elinstallatörer:  

“Jag kan bara konstatera att vi valde rätt. Fieldly har hjälpt oss att få stenkoll på våra projekt. Nu får projektledarna snabbare koll på projekten i realtid när det gäller ekonomi, redovisning och egenkontroller/checklistor. Samtidigt upplever elinstallatörerna ute på arbetsplatserna att de fått en enklare daglig rapportering av timmar, material, egenkontroller, avvikelse- och ÄTA-rapporter.”

Utöver förenklad daglig rapportering och realtidsinsikt i projekten har kopplingen mellan Fieldly och Fortnox visat sig vara väldigt värdefullt för Joacim och hans kollegor. Idag kan de vara säkra på att få betalt för både arbetad tid och använt material, och inga kostnader faller mellan stolarna:

“Vi har fått mycket bättre ekonomisk insyn i företaget och projekten. Och tack vare tvåvägskommunikationen med Fortnox fångar vi dessutom upp leverantörsfakturor som inte inkommer via EDI-flödet från våra grossister. Innan Fieldly gick vi tyvärr miste om en del debiterbara kostnader, men med Fieldly är det inte längre ett problem.”

Trots enkelheten och den breda funktionaliteten i Fieldly kräver nya sätt att arbeta alltid en viss omställning. Därför menar Joacim att rätt hjälp och vägledning från start har varit helt avgörande: 

“Den första tiden är det ovant att arbeta med ett nytt system, det går inte att komma ifrån. Men Fieldly-supporten var snabba, behjälpliga och korrigerade snabbt vissa detaljer i systemet och kom med massa bra och nyttiga tips. Efter det kändes det nya arbetssättet som en självklarhet.”

Mattias Palm Torres är Senior Account Executive och Partneransvarig på Fieldly, och för honom är framgången för H3 Eldesign med Fieldly ett uppskattat kvitto på en grym matchning:

"På Fieldly vet vi hur otroligt viktigt det är att grejer verkligen funkar som de ska. Därför är jag både stolt och glad över att Joacim och gänget på H3 Eldesign nu kan arbeta mer effektivt och få ökad kontroll i projekten tack vare Fieldly. Jag ser fram emot ett långt och givande samarbete!"

Nyfiken på hur Fieldly bidrar till ökad kontroll och smidigare arbetsflöden för andra bygg- och installationsföretag? Här kan du läsa mer om vad våra användare tycker om oss. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa just dig? Ta ett snack med någon av våra experter, så berättar de mer om hur du kan öka lönsamheten och få bättre koll på dina projekt med Fieldly. Vi hörs!

Sök här
Missa inget från Fieldly!
Skriv in din email nedan för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Tack!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Läs mer